středa 16. dubna 2008

Páteční vaření



BRAMBOROVÁ POLÉVKA


Ingredience: 1 kg brambor, 2 menší mrkve, 1 kořen petržele, 1/2 celeru, hladká mouka, kmín, sůl, majoránka, 2 stroužky česneku, petrželka, 250 g žampionů, 2 cibule


Postup přípravy: Posmažíme houby na cibulce. Očištěné brambory a kořenovou zeleninu propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené horké vody s trochou kmínu. Po krátkém vaření zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky. Až zelenina změkne, polévku odstavíme z ohně, ochutíme majoránkou a utřeným česnekem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrřelku.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

KUŘE NA NUDLIČKY

Umyté kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky.

Přidáme trochu soli, majoránky, číny, bazalky, dobromysli, kari a mletého pepře.

Osmahneme maso na pánvičce, přidáme pokrájenou cibuli, pórek a kápii.




Žádné komentáře: